Over ons

In 1957 waren de voorzieningen voor warm water en verwarming een stuk eenvoudiger; de keuzes waren slechts beperkt tot de huur of aankoop van een boiler of een geiser. Met een rijke geschiedenis hebben we een mooie groei in toestel mogelijkheden,  werkgebied en capaciteit van medewerkers mogen ervaren. 

bsibedrijfspand.jpg

Vandaag de dag hebben we het niet meer over standaard, maar een compleet maatwerk in de vorm van gasgestookte, hybride of elektrische installaties. En met wat de toekomst nog voor BSI Breda in petto heeft, zijn we nog lang niet klaar met ontwikkelen...

BSI Breda in vogelvlucht

We zijn een allround installatiebedrijf in verwarmen, koelen en verduurzamen. Klanten kunnen bij ons terecht voor een nieuwe installatie, onderhoud of storingsservice van onder andere cv-ketels, diverse soorten warmtepompen, (duurzame) boilers, doorstroomtoestellen, stadsverwarming en zonnepanelen. Ons werkgebied richt zich met name op 30 km rondom de Grote Kerk van Breda en we bevinden ons met name in de particuliere sector. Bij BSI Breda en onze klanten staat kwaliteit hoog in het vaandel. Niet alleen werken we met A-merken toestellen, maar dat uit zich ook in onze dagelijkse werkomgeving. Een ergonomisch ingericht kantoor, een comfortabele ruime bedrijfsbus, een makkelijke administratie, goede gereedschappen, materialen en uiteraard op zijn tijd even ontspannen en een lolletje. Want ook dat hoort er bij! De bedrijfscultuur is open en informeel, geen managers. We zien elkaar als gelijkwaardig, waarbij ieders mening telt!  

bsiin1957.jpg

Hoe het ooit begon...

In 1957 is de oprichting van BV Bergen op Zoomse Sanitair Installaties, welke is gevestigd in de Blauwehandstraat 10 in Bergen op Zoom. De werkzaamheden bestonden uit de verhuur, onderhoud en plaatsing van bad- en keukengeisers. Het team bestond uit 1 monteur en 1 secretaresse. In 1982. nemen drie families met samen genoeg ervaring in de installatietechniek BSI met 2.300 geisers over. Tot op de dag van vandaag vormen zij nog altijd de directie.

 

bsikantoorin1985.jpg

In 1985 onze eerste verhuizing

De onderneming verplaatst zich naar Antwerpsestraat 8 te Bergen op Zoom. Een historisch pand in het centrum en wordt ingericht tot kantoor. Aan de achterzijde volgt later een magazijn en een werkplaats . Met de privatisering van de PNEM in 1994, nam BSI circa 38.000 stuks huur-boilers over uit de regio Roosendaal, Etten-Leur en Breda. In 1998 draagt Schetters Loodgietersbedrijf in Kruisland, 1.300 stuks aan bad- en keukengeisers over aan BSI.

bsigeminmsi.jpg

Breda in het vizier

MSI BV, gevestigd aan de Prins Hendrikstraat 88 te Breda, wordt verkocht aan BSI. Een uitbreiding van 3.556 stuks aan geisers, combi-ketels en boilers. In 2001 wordt Gemin Verhuur opgesplitst en het deel van Bucas te Oosterhout met circa 10.000 stadsverwarmingstoestellen komt in eigendom van BSI. Met de verschuiving van het verzorgingsgebied naar Breda en omstreken, wordt in 2002 een tweede kantoor geopend in de Hekven 15 te Breda.

bedrijfspandfranseakker8.jpg

We bundelen onze krachten

In februari 2004 worden de vestigingen van BSI in Bergen op Zoom en Breda samengevoegd en vindt de verhuizing plaats naar de Franse Akker 8 te Breda. Daarna volgen er tot op heden nog een tweetal overnames. Eind 2008 draagt Van Gerwen Verhuur in Prinsenbeek de zorg voor 270 geisers, combi-ketels en boilers over aan BSI. In 2020 stopt Technisch Installatieburo C.F. Roovers zijn activiteiten en neemt BSI 541 onderhoudscontracten over. 

bsibredabedrijfsbussen2020.jpg

De overstap naar duurzame installaties

Naast de toepassing van meer duurzamere toestellen in verwarmen, breidt BSI uit met de specialismes koelen en zonnepanelen. Medio juli 2020 betrekt BSI het nieuwe bedrijfspand aan het Rithmeesterpark 27 te Breda. Het gebouw is centraal gelegen en voldoet aan alle eigenschappen voor een duurzaam bestaan van BSI.

De cultuur van BSI Breda

goedevoorbereiding.jpg
Een goede voorbereiding

is het halve werk

gelijkwaardigteam.jpg
Samen zijn

we sterker

bredaenomgeving.jpg
We houden van

Brabantse gezelligheid

variatieinwerkzaamheden.jpg
Energie in

in duurzame installaties

samenuitsamenthuis.jpg
Samen uit,

samen thuis!

marijkeprofielfoto.jpg
Heb je interesse of nog vragen? Marijke helpt je graag verder

Je mag me bellen of een mailtje sturen, geen probleem!

Contact opnemen